Home
My Puzzles
FAQ
Report bug
Collected Puzzles
User listed puzzles
Random Puzzle
Log In/Out

KENDİNİ SEV ÇEVRENİ KORU

"Kendini Sev Çevreni Koru" eTwinning projesi mayıs ayı öğrenci ekip çalışmasıdır. Bulmaca soruları 2.grup öğrenci takımı katkılarıyla hazırlanmıştır. Öğrencilerimizin projemiz çalışma Konusu olan çevre ve çevreye etki eden faktörler ile ilgili farkındalıklarını arttırmak amaçlanmıştır.

1
2
                   
 
 
3
               
 
4
 
   
5
6
   
7
 
8
                   
         
       
     
9
       
   
 

Soldan Sağa
2.Maddelerin kullanıldıktan sonra tekrar kullanılabilir hâle getirilmesine ne denir?
3.Emine Erdoğan tarafından başlatılan ,geri dönüşüm ve çevreyi korumayla alakalı proje nedir?
8.Hava kirliligine neden olan azot oksit, kükürt oksit gibi gazlara verilen genel isime nedir?
9.Geri dönüştürülebilen, genelde parlak görünen maddeler
Yukarıdan Aşağıya
1.Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir birey ya da gruba yapılan teknik ya da ilişkisel tarzda zarar verme davranışlarına ne denir?
4.Tüketilecek herhangi bir şeyi dikkatli kullanma, idareli harcamaya ne denir.
5.Hastane, ev, fabrika vb. yerlerde kullanılmış, artık işlenemez veya çevre için zarar oluşturan her türlü maddeye ne denir?
6.İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki,biyolojik,sosyal,ekonomik ve kültürel ortam nedir?
7.Dünyada birden fazla ülkede veya kıtada, çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel isime ne denir?

Use the "Printable HTML" button to get a clean page, in either HTML or PDF, that you can use your browser's print button to print. This page won't have buttons or ads, just your puzzle. The PDF format allows the web site to know how large a printer page is, and the fonts are scaled to fill the page. The PDF takes awhile to generate. Don't panic!




Google
 
Web armoredpenguin.com

Copyright information Privacy information Contact us