Home
My Puzzles
FAQ
Report bug
Collected Puzzles
User listed puzzles
Random Puzzle
Log In/Out

Informātika

10.B

Mīkla par informātiku

1
2
3
 
4
 
       
5
                     
       
 
6
     
7
             
     
8
   
           
 
9
                       
10
       
11
                             
         
     
12
                       
   
13
           
 
14
               
     
15
         
   

Horizontāli
5.Paplašināšanas plate, kas tiek pievienota personālā datora spraudņiem un kas ģenerē tekstu vai grafikas attēlus monitora ekrānā. Videoplati dažkārt sauc arī par videoadapteri.
7.Neliela pārbīdāma ierīce ar vadības pogām un datoram pievienotu kabeli.
9.Personālā datora lielas ietilpības palīgatmiņa, kas sastāv no vairākiem magnētiskajiem diskiem, to piedziņas iekārtas (diskdziņa), lasīšanas/rakstīšanas galviņu komplekta un elektroniskas saskarnes, kas nodrošina šīs atmiņas iekārtas sadarbību ar personālo datoru.
11.Citādāk viņu sauc - блок питания.
12.Personālo datoru papildierīce, kas no ciparu datiem ģenerē skaņu atveidojošus analogsignālus, izmantojot vai nu ciparanalogu pārveidotājus, vai frekvences modulēšanas mikroshēmas.
13.Funkcionāls datoru tīkla bloks (dators, stacija), kas nodrošina citām tā stacijām koplietošanas pakalpojumus (piem., datņu serveris, drukas serveris, pasta serveris).
14.Displejs, ko izmanto, lai kontrolētu un vadītu sistēmā notiekošos procesus.
15.Tehniska sistēma (ierīču komplekts), kas saskaņā ar uzdotu programmu veic automātisku datu apstrādi un ievadizvadi.
Vertikāli
1.Citādāk viņu sauc - mobile PC.
2.Citādāk viņu sauc - gaming console.
3.Izvadierīce, kas saņem no datora kodētus datus, pārveido tos lasīšanai piemērotā formā un izveido atbilstošu tekstu vai grafiku uz papīra vai citā datu vidē.
4.Datora sastāvdaļa, kas sasaista datora atmiņā esošo informāciju ar programmas instrukcijām, komandām, kas tiek saņemtas no datora palīgierīcēm, lai atrisinātu uzdoto darbu.
6.Viena vai divas austiņas (katrai ausij sava austiņa) kopā ar tām pievienotu elastīgu stīpu un savienojošo vadu, kas sekmē dzirdes signālu uztveri.
8.Citādāk viņu sauc - videokamera.
10.Datora ievadierīce — noteiktā veidā izvietoti taustiņi programmu un datu ievadīšanai, kā arī datora vadības darbību veikšanai.
14.Ierīce, ar kuras palīdzību var klausīties mūziku.

Use the "Printable HTML" button to get a clean page, in either HTML or PDF, that you can use your browser's print button to print. This page won't have buttons or ads, just your puzzle. The PDF format allows the web site to know how large a printer page is, and the fonts are scaled to fill the page. The PDF takes awhile to generate. Don't panic!




Google
 
Web armoredpenguin.com

Copyright information Privacy information Contact us