Home
My Puzzles
FAQ
Report bug
Collected Puzzles
User listed puzzles
Random Puzzle
Log In/Out

1
2
3
 
 
4
5
           
     
     
6
                 
     
     
7
8
                       
         
 
9
 
10
   
11
               
12
 
13
                     
         
14
             
       
     
     
   
 
 

Across
3.Vai dalībvalstis atzīst ikviena bērna tiesības uz tādu dzīves līmeni, kāds nepieciešams bērna fiziskai, intelektuālai, garīgai, tikumiskai un sociālai attīstībai?
5.Dalībvalstis veic visus attiecīgos pasākumus, lai veicinātu to bērnu fizisko un psihisko atlabšanu un sociālo reintegrāciju, kuri ir kļuvuši par upuri jebkādām necieņas, ekspluatācijas vai vardarbības izpausmēm, spīdzināšanai vai citām nežēlīgas, necilvēcīgas vai pazemojošas izturēšanās vai soda formām vai bijuši bruņotu konfliktu upuris. Pēc vienas no minētajām jebkādas necieņas izpausmēm pret bērnu, kādā vidē, Jūsuprāt, ir jānotiek bērna atlabšanai un reintegrācijai?
6.Kamēr bērna vaina nav likumīgi pierādīta, par ko bērns tiek uzskatīts?
8.Kādu vecumu sasniedzot, bērns kļūst par pilngadīgu personu?
10.Bērnam, kuram īslaicīgi vai pastāvīgi nav savas ģimenes vai kuru viņa paša interesēs nedrīkst atstāt ģimenē, vai bērnam ir tiesības uz īpašu valsts aizsardzību un palīdzību?
11.Kas ir galvenie atbildīgie par bērna attīstībai nepieciešamo dzīves apstākļu nodrošināšanu savu spēju un finansiālo iespēju robežās?
13.Kopš kura brīža bērnam ir tiesības uz vārdu, tiesības iegūt pilsonību, kā arī, ciktāl iespējams, tiesības zināt savus vecākus un būt viņu aizgādībā?
14.Kādas personas interesēm ir jābūt primārajam apsvērumam, visās darbībās attiecībā uz bērniem neatkarīgi no tā, vai šīs darbības veic valsts iestādes vai privātas iestādes, kas nodarbojas ar sociālās labklājības jautājumiem, tiesas, administratīvās vai likumdevējas iestādes?
Down
1.Dalībvalstis dara visu iespējamo, lai nodrošinātu tāda principa atzīšanu, saskaņā ar kuru abi vecāki ir vienādi atbildīgi par bērna audzināšanu un attīstību. Ja vecākiem nav iespējams uzņemties atbildību par bērnu, tad kuras personas ir atbildīgas par bērna audzināšanu un attīstību?
2.No kā dalībvalstis, veicot visus nepieciešamos pasākumus, vēlas pasargāt ikvienu bērnu?
3.Vai atzīstot, ka bērniem ar garīgiem vai fiziskiem traucējumiem ir īpašas vajadzības, palīdzība saskaņā ar šā panta 2. punktu, ja vien ir iespējams, tiek sniegta bez maksas?
4.Kas nodrošina to, lai iestādes, dienesti un struktūras, kas ir atbildīgas par bērnu aprūpi vai aizsardzību, atbilstu kompetentu iestāžu noteiktajiem standartiem, īpaši drošības, veselības un personāla lieluma un piemērotības ziņā, kā arī tiktu veikta kompetenta uzraudzība?.
7.Dalībvalstis veic visus iespējamos pasākumus nolūkā nodrošināt, lai personas, tieši nepiedalītos karadarbībā, kas nav sasniegušas kādu gadu vecumu?
8.Kādu aprūpi nodrošina dalībvalstis saskaņā ar saviem tiesību aktiem šādam bērnam?
9.Lai garantētu šajā konvencijā paredzētās tiesības un sekmētu to īstenošanu, vai dalībvalstis sniedz vecākiem un aizbildņiem pienācīgu palīdzību ar bērnu audzināšanu saistīto pienākumu izpildē un nodrošina bērnu aprūpes iestāžu un dienestu izveidi.
12.Par ko domā dalībvalstis, aizsargājot bērnus pret visām citām ekspluatācijas formām, kas kaut kādā ziņā kaitē bērnam?

Use the "Printable HTML" button to get a clean page, in either HTML or PDF, that you can use your browser's print button to print. This page won't have buttons or ads, just your puzzle. The PDF format allows the web site to know how large a printer page is, and the fonts are scaled to fill the page. The PDF takes awhile to generate. Don't panic!




Google
 
Web armoredpenguin.com

Copyright information Privacy information Contact us