Home
My Puzzles
FAQ
Report bug
Collected Puzzles
User listed puzzles
Random Puzzle
Log In/Out

Putni

Sabīne Helviga

atbildes jāraksta ar mazo burtu. pie atbildēm par putnu kārtām,atbildi jāraksta ar galotni -īgie. (piem. stārķveidīgie)

1
2
3
4
               
5
   
       
6
                           
       
 
7
8
     
           
           
   
9
               
10
       
               
               
11
               
12
             
           
13
           
14
                               
       
15
 
           
 
16
                       
       
 
17
                           
       
 
18
                     
   
 
19
             

Horizontāli
4.parādība, kad putni regulāri ceļo starp ligzdošanas un ziemošanas vietām.
6.kārta, Lieli putni ar garām kājām, garu kaklu un knābi, piemērojušies bradāšanai pa mitrām vietām un seklu ūdeni. Vairums šīs kārtas putnu dzīvo tropos.
9.kārta, Vidēji lieli putni ar garu asti, slaidu knābi un īsām kājām. Apspalvojums brūns vai pelēks. Liela daļa no šīs kārtas putniem netaisa ligzdu, bet iedēj olas svešā ligzdā. Latvijā sastopama tikai viena suga
13.Latvijas nacionālais putns
14.kārta, sīki un vidēja lieluma ūdensputni. Dzīvo liedagos, smilšainu ūdenstilpju krastos un citās klajās vietās ūdens tuvumā. Veikli lido un ātri skrien pa zemi, dažas sugas arī peld.
16.kārta, Nelieli un vidēji lieli ūdensputni. Ķermenis iegarens, kakls slaids, garš, spārni īsi, šauri. Dzīvo ezeros un citās iekšējās ūdenstilpēs.
17.kārta, Vidēja lieluma putni ar slaidu ķermeni, kas piemērots gan peldēšanai, gan arī lidošanai. Labi peld, nirst un arī lido.
18.kārta, Vidēji lieli, salīdzinājumā ar citiem Latvijas putniem pat ļoti lieli putni. Tie ir ūdensputni, kas lielāko daļu dzīves pavada ūdens tuvumā.
19.putni, kad mazuļi paaugušies, tuvojoties rudenim un vēsākam laikam, dodas uz dienvidiem
Vertikāli
1.kārta, Vidēja lieluma putni, ķermenis drukns, ar īsiem un platiem spārniem, spēcīgām kājām un knābi. Latvijā sastopamas 6 sugas
2.kārta, Dažāda lieluma plēsīgi putni ar lielu galvu, lielām, nekustīgām acīm un ļoti kustīgu kaklu. Kā visiem plēsīgiem putniem tiem ir ass, līks knābis. Labi attīstīta redze un dzirde. Medī naktī.
3.kārta, Ļoti daudzveidīga un plaši pārstāvēta putnu kārta. Tie ir sīki un vidēja lieluma putni. Latvijā sastopamas 111 sugas no 19 dzimtām
5.kārta, Plēsīgi putni, ļoti labi lidotāji. Kārtā ietilpst ērgļi, vanagi utt. Daudzi ir aizsargājami
7.zinātnes nozare, kas pēta putnus.
8.putni, kas visu gadu dzīvo kādā noteiktā apvidū un to nepamet arī perēšanas laikā.
9.kārta, Vidēji lieli un lieli putni ar gariem, slaidiem knābjiem. Vairums šīs kārtas putnu ir saistīti ar ūdeņiem. Latvijā sastopamas 10 sugas.
10.kārta, Nelieli un vidēji lieli putni ar samērā lielu galvu, spēcīgu knābi un spēcīgu asti. Daudz laika pavada, kaļot koku mizu, lai meklētu tur kukaiņus un to kāpurus.
11.ko klāj putna ķermeni
12.cik putnu kārtas konstatētas Latvijā?
15.putni, kuriem nav noteiktas vietas, kuri meklē piemērotākus dzīves apstākļus.

Use the "Printable HTML" button to get a clean page, in either HTML or PDF, that you can use your browser's print button to print. This page won't have buttons or ads, just your puzzle. The PDF format allows the web site to know how large a printer page is, and the fonts are scaled to fill the page. The PDF takes awhile to generate. Don't panic!




Google
 
Web armoredpenguin.com

Copyright information Privacy information Contact us